rastko plohl je komentiral/a na Tiralica!
22:33
V Fokusu je objavil/a novo fotografijo
17:41
Revija  o konjih

Prijatelji

ziliute88edita editaMaja PrimožičAlenka NagličDragica HericKarmen  GostinčarVlasta KunejAlen  OsenjakManca Mirnik
Konj iz snega na terasi
 

Ptujčanka Mihela Medved je obilico snega, ki nam ga je naklonila letošnja zima, izkoristila tako, da je naredila velikega konja na domači terasi: " Ves teden sem opazovala teraso, kako se na njej kopiči sneg, ampak je bilo premrzlo, sneg je bil čisto sipek, kot prah, in iz njega se ni dalo narediti nič. Potem je prišla sobotna "mini odjuga" takrat sem imela čas. Konj je nastajal približno dve uri. Lahko še prištejem 15 minut lopatanja, da sem naredila kup. Pa vmes sem šla še na kavo, da so se temperature še malo dvignile in se je vse sprijelo, potem pa so se dejansko dali delati detajli. Vse, kar sem uporabila, je bil sneg, lopata in pa moji prsti," je povedala Mihela.

Konj je malo večji od naravne velikosti. Da je tako realen, je po Mihelinem mnenju rezultat njenega 
skoraj obsedenega risanja konj, ko je bila še otrok. "Od tretjega leta naprej sem v 80 % risala konje v vseh položajih, ki sem si jih lahko zamislila. Zdaj pa sem dejansko že nekaj let neprestano z rokami na živih konjih (imam svojo kobilo), dobro poznam poteze, kje potekajo mišice, kakšna so razmerja telesa in podobno. Tale kip je nastal samo po spominu, nisem gledala slike. Kakšen detajl šepa, vidim, kje ni popoln in bi lahko bilo bolje, ampak samo s prsti je kar težko oblikovati take detajle," je še povedala Mihela, čeprav njeni umetnini res ni ničesar očitati in upamo, da ji bo odjuga čim dlje prizanesla.


Sem se odločila, da če bo naslednje leto toliko snega, ga naredim na ulici, naj še majo someščani kaj od njega :) Naslednjič bo še boljši, al jih bo pa več.

Revija  o konjih
Revija o konjih
Objavil/a 2018-03-09 09:00:33 (Mar 09, 2018)

ZADNJE OBJAVE

close_btn