V februarski Reviji o konjih lahko preberete zgodbo o Greyhoundu, legendarnem sivem kasaču, ki je postavil kar 14 svetovnih rekordov! 
A po šestih letih na tekmovalnih stezah se je kljub trdnemu zdravju in Greyhoundovi nepremagljivosti lastnik E. J. Baker odločil, da je njegov varovanec dosegel dovolj in da si po štirinajstih svetovnih rekordih zasluži mirno in dolgo uživati v pokoju. Odpotoval je v Illinois na posestvo svojega lastnika Bakerja. Še vedno je užival v veliki medijski pozornosti in vsake toliko se je udeležil kakšne razstave. Tudi v njegovem domu so ga lahko obiskali oboževalci in ga občudovali skozi steklo v njegovem 50-kvadratnih metrov velikem boksu, iz katerega je imel pogled na svojo »dnevno sobo«. V takšnem luksuzu je užival vse do smrti pri častitljivih 33 letih. Pokopan je bil na posestvu svojega lastnika. Greyhound je bil sprejet v kasaško dvorano slavnih in izbran za najboljšega kasača stoletja.

Si v teh časih predstavljate, da bi kateri od lastnikov vrhunskih konj sprejel podobno velikodušno odločitev? Bravo, E. J. Baker, in bravo, Greyhound!